Bæredygtighed

af Parcelhusmor

Bæredygtighed

Åhhh, jamen jeg prøver, men det kan altid blive bedre.

Jeg vil gerne passe på naturen, og det er også det, jeg lærer min datter. Kan få røde knopper, når Parcelhusfar åbner for vandet og lader det løbe, når han skal barbere sig eller lader vandet løbe, til det er varmt. Jeg ville foretrække, han satte en skål under, så vi kunne bruge vandet et andet sted.
Har ikke altid været sådan, tro mig – det er kommet her på de ældre år 🙂

Hvad gør jeg så for at pudse min glorie?

Om foråret og om sommeren har min have brug for meget vand, min køkkenhave bugner af tørstige planter. Jeg har en regnvandtønde, der hjælper mig, men den hjælper ikke så meget, når den er tom.
Så der stiller jeg en skål op ved siden af håndvasken, hvor jeg gemmer det vand, der ikke er sæbe eller ”snask” i. Det bliver så hældt på en vandkande.
Derudover står jeg ofte med fødderne i et lille kar, når jeg er i bad. Igen – det vand, der ikke er sæbe i, bliver hældt på vandkander. Jeg siger dig kære læser, hvis du var en flue på badeværelsevæggen, ville du ligge flad af grin. Har fire til fem vandkander stående i badeværelset og holder pauser, for vandet skal hældes op. Parcelhusfar får et godt grin, men kan heldigvis godt se det fornuftige i det.

Jeg bruger ikke sprøjtemidler og syntetisk gødning. Har læst, man kan bruge sin egen urin og afføring, men må indrømme, det kommer jeg ikke til. Godt for dem, der kan!

Den eneste, der tisser i min have, er min hund, og min lille datter har også grønt lys til det.

Derudover hænger jeg mit tøj ud til tørre på en snor, og hvor er det dejligt, at det er blevet varmere – for så tørrer det bare meget hurtigere.

Jeg genbruger og sorterer affald. Mit projekt bliver at lave egne højbederammer af genbrugstræ, blev inspireret af Parcelhuslandbrug.
Parcelhusfar skal lave en større indhegning/løbegård til vores kommende høns af genbrugstræ.

Er en flittig bruger af DBA, hvor jeg sætter ting i, der kan afhentes gratis. Heldigvis er der mange mennesker, der gerne vil aftage gratis ting.

Og ja, kompost – kompost – kompost. Er stor fan af det!!!!

Der kommer et MEN… min last er, at jeg har fået kørekort! Det har åbnet en hel ny verden af nem transport.
Heldigvis har jeg også fået en ladcykel, så jeg prøver at lufte den mest muligt.

Så kære bæredygtighed, jeg gør mit bedste.

You may also like

Skriv en kommentar