Økofanatikeren

af Parcelhusmor

Økofanatikeren er ikke helt mig endnu, men jeg må indrømme, jeg står med et ben i den lejr.
Jeg er til økologi eller endnu bedre: at dyrke grøntsagerne selv. Denne sommer blev den nye køkkenhave indviet, det vil sige meget mere plads end sidste år.
Har lært så meget om, hvad jeg skal så og sætte til næste år, er endda begyndt at planlægge, hvornår det hele skal sås eller forspires. Det bliver simpelthen skrevet ned.

Nu har jeg sagt farvel til økoæggene i køledisken, for det er meget bedre at have sine egne høns i haven. Så det har jeg fået, og det er dæleme guld værd. Stor glæde hver gang jeg finder et æg.
Hønsenes afføring kommer i de af mine bede, som er færdige for i år. Så det bliver jo til superjord, når der skal til at sås igen.
I oktober sætter jeg hvidløg, håber de bliver en succes til næste år. For i år blev de ikke til noget særligt pga. den varme sommer.

Er ved at plukke masser af bær fra haven, de kommer i fryseren, så jeg kan lave egen marmelade og saft henover vinteren. Det er da meget sjovere end at købe det, der findes i supermarkedet.

Ellers så er jeg stor fan af Øko-søndag i Bilka, og jeg har en veninde, der også syntes, det er fedt. Økovarer billigere… jamen det er ”too die for”.

Hvorfor økologiske varer eller dyrke selv? Jeg tror på, at man har eller får bedre odds i livet. I stedet for at fylde sin krop med pesticider. Derudover, er det også bedre for naturen – den har vi ødelagt meget, og det er på tide, at vi tager os af den – så fremtidens børn har en verden, der ikke er ødelagt.
Det hele lyder måske lidt dramatisk, men det er den vej, kloden er på vej hen. Så hvorfor ikke gøre sit, til at hjælpe det hele på den rette kurs.

Så ja tak til at man tager hensyn til miljøet og dyrene.

You may also like

Skriv en kommentar